Allergie

Allergie

Een allergie voor dons op zich bestaat niet. Mensen zijn allergisch voor de uitwerpselen van de huismijt, niet voor de vulmaterialen dons, wol of synthetisch. 

Als mensen gevoelig zijn voor de huismijt zijn er twee redenen om voor een donzen dekbed te kiezen: 

– Bijna al onze dekbedden zijn voorzien van het ‘‘Nomite Label’. Dit label staat garant voor dat het geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. De huismijt kan zich heel lastig vertoeven in een droge omgeving. Een goed donzen dekbed heeft een goede vochtregulatie en is daarom een betere keuze dan een dekbed dat niet goed ‘ademt’. Vanaf de NM150 tijk is het nog lastiger voor de huismijt om zich te nestelen. Deze tijken hebben de    behandeling gehad. Dit is een biologische en mechanische behandeling die zorgt voor een 5x snellere vochtopname en het lichaamsvocht dubbel zo snel weer afgeeft.                                                                                                                                                                       

– De tijken van de donzen dekbedden zijn dichter geweven dan de dekbedden met andere vulmaterialen. Hoe dichter de weving van de tijk, hoe moeilijker het wordt voor de huismijt om zich te nestelen.                                                                                                                                             

Veren en dons zijn natuurlijke materialen. Ze isoleren goed, zijn licht van gewicht en bevatten geen schadelijke stoffen. Behagelijk warm, zonder zwaar aan te voelen en uiterst drapeerbaar. Kortom: het perfecte materiaal voor uw kussen, dekbed en slaapzak.

Klik hier voor wetenschappelijke onderzoeken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.