Perfectie in ontspanning

De kwaliteit van uw dekbed is afhankelijk van de vulling, de vulkracht, de soepelheid van de tijk en het warmte- en vochtregulerend vermogen. Een evenwichtige combinatie van die eigenschappen zorgt ervoor dat u heerlijk zacht en droog kunt slapen.

Het rendement van volgroeid dons.

Door zijn ontplooiing heeft volgroeid dons een hogere vulkracht Dat betekent dat er minder van nodig is om het dekbed tot het juiste volume op te vullen. Via onze historische contacten hebben we de beschikking over de fijnste donssoorten. Hoogwaardig dons is essentieel voor de opbouw van warmte en ventilatie. Het dekbed zal ‘ademen’ en warme en vocht op natuurlijk wijze afvoeren. Daardoor blijft het dekbed zacht, comfortabel en uiterst drapeerbaar. Door zijn lichtheid, finesse en veerkracht geeft deze dons het gevoel dat je onder een wolk van lucht slaapt.

Persoonlijk dekbed naar eigen wens

Doordat wij in eigen huis produceren en afwerken zijn we zeer flexibel. We kunnen namelijk direct inspelen op de persoonlijk wensen van de eindgebruiker. En dat doen we graag. Het is onze missie om mensen blij te maken met een dekbed of kussen waarop het heerlijk slapen is.

Voor een perfecte verdeling wordt elk vak van het dekbed apart gevuld en afgewogen. Het kan ook gevuld worden naar uw persoonlijke wensen, voor meer informatie klik hier. Op al onze donsdekbedden geldt dan ook een tevredenheidsgarantie.

Als u achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het relatief eenvoudig worden nagevuld. U betaald alleen het vulmateriaal wat erbij gaat. Door deze tevredenheidsgarantie bent u zeker van de voor u ideale warmte isolatie.

Dekbedden

soort dekbedden

Classic

De Classic is gevuld met een volgroeide 70% eendendons en voorzien van een cassette gestikt tijk zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden. Het is uitermate geschikt voor mensen die onder dons willen slapen maar toch een wat zwaarder dekbed willen voelen.

 • 70% eendendons
 • stevig geweven 100% katoenen tijk stevig geweven NM 70
 • lage instapprijs voor dons lage instapprijs voor dons
3/5
2/5
3/5
classic1-1

Prestige

De Prestige is gevuld met een 90% volgroeide eendendons en voorzien van een cassette gestikt tijk zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

 • 90% eendendons
 • Stevig geweven 100% katoenen tijk NM 70
 • Lichter dan 70% dons
3/5
2/5
3/5
Classic-Prestige duo

Edelweiss

De hoogwaardige 90 % witte ganzendons  is het vulmateriaal van de Edelweiss.De 100% biologisch katoenen tijk is dezelfde als die van de Savanne. Door het cassette stiksel ontstaat er geen warmteverlies op de stiknaden

 • 90% wit ganzendons  
 • 100% biologisch katoenen tijk NM 100
 • Goed drapeerbaar
Organic-gevouwen

Romance

De Romance wordt gevuld met een hoogwaardige 90% Poolse witte ganzendons. De zachte batist tijk van de Romance heeft een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

 • 90% wit ganzendons
 • Zachte batist geweven tijk NM 135
 • Goed drapeerbaar
4/5
3/5
3.5/5
Romance duo

Belvedere

De Belvedere wordt gevuld met een hoogwaardige 90% witte ganzendons. De batist tijk is zachter en lichter dan de tijk van de Romance en heeft een ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. Ook de Belvedere heeft een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

 • 90% wit ganzendons
 • Uiterst zachte batist geweven
  tijk voorzien van NM 150
 • Zeer goed drapeerbaar
4/5
4/5
4/5
montana1

Grandeur

De Grandeur is gevuld met de 100% Siberische ganzendons met een hoge vulkracht. De tijk is een zacht geweven batist die uiterst soepel om het lichaam valt. De tijk heeft de ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. De tijk is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden en heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

 • 100 % Siberisch ganzendons
 • Uiterst zachte batist geweven
  tijk voorzien van NM 150
 • zeer goed drapeerbaar
montana2-2

Montana

De Montana serie is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% Pilsener heeft een extreme vulkracht. De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven batist die slechts 75 g/m2 weegt. Deze combinatie van uniek hoogwaardige kwaliteiten zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. De tijk heeft de ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. De tijk is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden en heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

 • 100% Pilsener ganzendons
 • De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven Egyptische edel batist die voorzien is van
 • Maximaal drapeerbaar
5/5
5/5
4.5/5
Montana duo

Supreme

De Supreme is de top op het gebied van dekbedden. De dons van de Supreme wordt zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogst is: de 100% witte Allura ganzendons. De tijk van 95% microtencel / 5% zijde geeft de luxe glans van zijde, is zeer huidvriendelijk en duurzaam en sterk als katoen. Het belangrijkste is echter het unieke vochtregulerend vermogen van de Supreme. In vergelijking met een katoenen tijk kan deze tijk 50% meer vocht opnemen. Dit voordeel, in combinatie met de zachte grip en de grote soepelheid van het materiaal, geeft het meest aangename en het gezondste slaapklimaat. Zie certificaat

 • 100% Allura gans met extreme vulkracht
 • uiterst drapeerbare microtencel-zijde tijk met
 • best mogelijke vochtregulatie
5/5
5/5
5/5
Supreme enkel

Magnifica

Het Magnifica dekbed is net als de Supreme gevuld met de hoogwaardige 100% Allura ganzendons. Allura dons word zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogst is. De tijk is van 100% zijde en geeft een zeer luxueuze uitstraling. De unieke en zijdezachte grip van dit materiaal voelt koel in de zomer aan en is warm in de winter.

 • 100% Allura gans met extreme vulkracht
 • Luxe zijden tijk
magnifica1-1

Grand Cru Air

Vulmateriaal
De Grand cru Air is gevuld met de hoogwaardige 100% Pilsener
ganzendons. Het hoge vochtregulerende vermogen van dit kwaliteitsdons
heeft de natuurlijke eigenschap teveel warmte en koude ‘
buiten’ te houden. Met het gevolg dat u altijd behaaglijk slaapt met
een minimum aan gewicht door de extreme vulkracht.

Speciale tijk
De tijk bestaat uit : 50% katoen, 40% Tencel en 10% zijde. Door
deze lichtgewicht mix heeft de wasbare tijk een zeer goed vochtregulerend
vermogen en valt het extreem soepel en luchtig om het
lichaam.

Over de gehele breedte van het dit dekbed is een uniek systeem van ventilatiekanalen verwerkt. Hierdoor wordt een teveel aan warmte en
vocht gemakkelijker naar de buitenlucht afgestaan. De bijzondere eigenschappen versterken het proces van natuurlijke warmte-isolatie en
vochtregulatie.

grandCru

Eiderdons

Extreem licht en warm. En de beste isolatiewaarde ontdekt door moeder natuur! Gebroeders Jonk is het enige Nederlandse bedrijf dat het exclusieve eiderdons verwerkt. Het originele IJslands eiderdons dekbed wordt op traditionele wijze verkregen.

In de beschermde IJslandse natuurgebieden wordt deze Eiderdons na de broedtijd handmatig en op milieuvriendelijke wijze verzameld uit de verlaten nesten van de Eidereend. Deze dons wordt door de Eidereend op natuurlijke wijze verloren. Het verzamelen van de Eiderdons gebeurt door ervaren boeren die hiervoor een speciale licentie hebben.

Eiderdons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van Eiderdons. Op het gebied van warmte-isolatie en levensduur is Eiderdons onovertroffen. Een Eiderdons dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de Eiderdons perfect op zijn plaats. De tijk van het dekbed is van de fijnste katoen geweven. Deze ‘daunenbatist’ weegt slechts 75 gram per m2. Een andere mogelijkheid is een tijk van microtencel/zijde. Deze heeft een nog groter vochtregulerend vermogen als de katoenen tijk.

 • 100% IJslandse Eiderdons
 • De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven Egyptische edel batist die voorzien is van
 • Maximaal drapeerbaar
Play Video
Verpakking-Luxury-2

Tiroler

Wilt u het echte wintersport gevoel thuis benaderen?
Het Tiroler dekbed is geschikt voor de echte koukleumen.
Met een schothoogte van 100 mm. en grote vakken is het bijna
onmogelijk kou te leiden. De 70% eendendons blijft door het
cassette stiksel goed op zijn plaats.

 • 70% eendendons
 • 100% katoen NM 70
 • Alle gevuld producten zijn voorzien van NOMITE keurmerk
Tiroler

Sherpa

De wol van het Sherpa dekbed is afkomstig uit de onderste regionen van de Karpaten, het zuidelijkste deel van Polen. Het koude klimaat in dit ruige berggebied zorgt ervoor dat de schapen zich goed moeten beschermen tegen de kou. De wol die hiervan afkomstig is geeft dus extra volume. Het dekbed is voorzien van een 100% percal katoenen tijk.

 • Veel volume
 • Exclusief
 • Zwaar voor de liefhebber

Dry-Wool

Het Dry-Wool dekbed bevat een mix van Merino wol met Tencel waardoor er een aanzienlijk betere vochtregulatie ontstaat. Het dekbed is hierdoor ook lichter, soepeler en wasbaar op 60 °C. Drogen op lage temperatuur, in het liefst in een “fijn weefsel programma”

 • Betere vochtregulatie door de mix met Tencel
 • Lichter en zachter dan de Sherpa
 • Wasbaar op 60 °C
 • Voorzien van knoopsgaten dus ook los leverbaar

voor het reinigen van het dekbed dient deze eerst een half jaar gebruikt te zijn, zodat alle lagen in elkaar gehaakt zijn.

Jonk Dry Wool Dekbed 1

Kameelhaar

Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal-Azië. De temperatuur in hun leefgebied kan van tot -20 C ‘s nachts tot +40 C overdag zijn. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuurschommelingen kan opvangen. Deze hoogwaardige kwaliteit wordt bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Dit dekbed is verrijkt met 10% Tencel waardoor er een nog betere vochtregulatie ontstaat en daardoor een aangenaam en droog slaapklimaat. De unieke mix zorgt ervoor dat het dekbed wasbaar is. Het dekbed is voorzien van een 100% GOTS katoen Edelsatijn.

voor het reinigen van het dekbed dient deze eerst een half jaar gebruikt te zijn, zodat alle lagen in elkaar gehaakt zijn.

kameel1

Cashmere

De Cashmere geit leeft op een hoogte van zo’n 3000 meter in het Himalaya gebergte. In deze koude omgeving worden ze door dit haarsoort zeer goed beschermd. Voor de kwaliteit is het scheiden van de pluizige onderharen van de stugge bovenharen belangrijk. Door uitsluitend de onderharen te gebruiken wordt de meest hoogstaande kwaliteit bereikt.
Het Cashmere dekbed heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie en voelt nog steeds droog aan als het 30% vocht heeft opgenomen. De tijk bestaat voor 60% uit Lyocell en 40% katoen. De tijk bestaat uit een 100% katoen-satijn weving.

 • Hoogwaardigste natuurhaar
 • Goede vochtopname en afgifte
kashmirgeit1

Katoen

Dit zomerdekbed is gevuld met 100% katoen. Het dekbed is op 40 °C wasbaar.

 • Lage aanschafprijs
 • 100% Katoenen tijk
katoen2

Linnen / Tencel

Het linnen/Tencel dekbed bestaat uit een hoogwaardige mix van 70% linnen met 30 % Tencel, met een 100% Lyocell Edel Satijnen tijk. Dit natuurlijke dekbed wordt in het bijzonder bij warme zomernachten hoog gewaardeerd door het koelend effect dat linnen vanuit zichzelf heeft.

linnen
tencel grondstof

Dit natuurlijke dekbed wordt in het bijzonder bij warme zomernachten hoog gewaardeerd. Door de mix van linnen met Tencel is het koel en veel beter vochtregulerend dan de katoenen zomerdekbedden. Denk hierbij aan linnen kleding, dit beschikt over een hoge luchtdoorlaatbaarheid en heeft unieke warmtegeleidende eigenschappen.

De tijk is van het heerlijk lichte Lyocell – Satijn dat een uitzonderlijk goede vochtregulatie heeft. Het oppervlak is zeer glad, waardoor deze tijk mijtwerend is. Het dekbed is goed wasbaar, milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Drogen op lage temperatuur, in het liefst in een “fijn weefsel programma”

voor het reinigen van het dekbed dient deze eerst een half jaar gebruikt te zijn, zodat alle lagen in elkaar gehaakt zijn.

linnen-dekbed-jonk

Technifill

Technifill is een unieke mix van
hoogwaardige, gesiliconiseerde,
holle vezels, die verrijkt zijn
met Tencel (15%) en Kapok (15%). Door deze extra
ingrediënten worden de prima eigenschappen van het
dekbed op een nóg hoger plan gebracht. De luchtvochtigheid
wordt namelijk sterk gereduceerd, zodat
het dekbed aangenaam warm blijft, zelfs bij hogere
kamertemperaturen. De tijk is van 100% Satijnkatoen,
met een Aloë Vera behandeling die het dekbed uiterst
zacht en soepel laat aanvoelen. Het dekbed is bovendien
goed wasbaar op 60° C.

voor het reinigen van het dekbed dient deze eerst een half jaar gebruikt te zijn, zodat alle lagen in elkaar gehaakt zijn.

technifill1

Vega Sleep

De natuurlijke kringloop van dag en nacht

In de veranderde wereld is een nieuwe consument opgestaan. We zijn ons steeds meer bewust van onze ecologische voetafdruk. Daarom maken we een bewuste keuze voor natuurlijke producten die geen schade toebrengen aan het milieu en de leefomgeving. Het VegaSleep-programma richt zich daarbij op hernieuwbare grondstoffen van gecontroleerde herkomst.

Herwinbare grondstoffen

VegaSleep volgt de kringloop van de natuur. De collectie van
VegaSleep bestaat voor 100% uit plantaardige componenten. Dit zijn snel herwinbare grondstoffen zoals Tencel, kapok en maïs, die na de oogst opnieuw worden geteeld. Er is dus geen energieverslindende productie voor nodig, is circulair en CO2 neutraal.

Van bron tot bron

Slapen op beddengoed van VegaSleep voelt als slapen in de vrije natuur: puur, ontspannen en weldadig. De robuuste textuur en natuurlijke veerkracht vormen de ideale basis voor een gezonde nachtrust. Wanneer het einde van de gebruiksduur is bereikt kan VegaSleep worden teruggegeven aan de aarde. Zonder ecologische voetafdruk, want het groene afval wordt vanzelf in de natuur tot compost verwerkt. Zo komt de bron weer bij de bron, voor de teelt van nieuwe gewassen.

Duurzaam comfort

VegaSleep maakt op verantwoorde wijze gebruik van de natuurlijke opbrengst van vruchtbare gewassen, die seizoen na seizoen terugkeren. Er zijn geen fossiele grondstoffen nodig die de aarde uitputten en er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke grondstoffen. De oogst wordt verzameld zonder de leefomgeving van de natuur te verstoren. Zo draagt VegaSleep bij aan de cyclus van de natuur en een nieuwe duurzame wereld.

VegaSleep Dekbek en kussen vrij

Moerbeiboom zijde

Voor het Moerbeiboom zijde dekbed worden alleen met de hand gespreide vezels gebruikt. Dit geeft een veel betere vochtopname en afgifte dan de wildzijde. De 100% zijden tijk is verwarmend bij kou en verkoelend bij warmte. De dekbedden zijn door middel van een knoopsysteem met elkaar te verbinden. Het is verkrijgbaar in een zomer en all-seasons uitvoering.

 • Comfortabele satijnen tijk
 • Handgespreide vezels
 • Goede vochtopname en afgifte
moerbeiboom jonk-2

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.