Comfort index dekbedden

Comfort Index dekbedden

De kwaliteit van uw dekbed wordt bepaald door de vulkracht van het dons, de soepelheid van de tijk en het vochtregulerende vermogen.

De vulkracht

Van hoogwaardig, volgroeid dons heeft u minder nodig om uw lichaamswarmte vast te houden. Het dekbed wordt dus lichter en gaat langer mee als een dekbed met onvolgroeid dons.

Soepelheid van de tijk

Het comfort van een tijk wordt bepaald door de dikte van het garen. Dit wordt uitgedrukt in een NM waarde. Een NM100 houdt in dat met 1 gram katoen 100 meter lengte wordt bereikt. Een NM190 is dus dunner en heeft een hogere soepelheid.

Vochtregulerende vermogen

Het vochtregulerende vermogen van een 100% katoenen tijk is hoger dan die van een polyester/katoen. De vochtregulatie wordt sterk verbeterd door de Vital Finish behandeling. De Belvedere, Montana en Supreme hebben deze behandeling ondergaan. De beste vochtregulatie wordt bereikt met de microtencel/zijde tijk van de Supreme.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.