De samenleving hecht grote waarde aan duurzaamheid. Gebroeders Jonk voert daarom een duurzaam beleid op het gebied van productie, inkoop en transport.
In tegenstelling tot goedkope dekbedden en kussens, die vaak gevuld zijn met onvolgroeid materiaal dat snel slijt en meer vervuilend is, gebruiken wij hoogwaardig en duurzaam vulmateriaal in onze producten.
Om de levensduur van onze dekbedden te verlengen, bieden we onze klanten de mogelijkheid om deze bij te laten vullen.

Wij zijn zuinig op onze leefomgeving

Duurzaamheid Inspireert:

Eenvoudige Groenestappen

Wij hebben ons sterk gecommitteerd aan duurzaamheid. Naast het gebruik van duurzame producten, komen de medewerkers hoofdzakelijk per fiets naar het werk in het atelier in Volendam. Het externe transport wordt uitbesteed aan DHL, dat klimaatneutraal opereert.
Afval wordt gescheiden, en de restwarmte van de compressor wordt hergebruikt om het pand te verwarmen. De verlichting is vervangen door LED-verlichting met bewegingssensoren, en het dak is voorzien van zonnepanelen. Het pand wordt verwarmd met een warmtepomp.
Wij zien de Covid-periode als een kans om de trend naar lokale productie te versterken. Daarnaast verwacht men dat consumenten zich steeds meer bewust worden van duurzame kwaliteitsproducten. Gebroeders Jonk is klaar om deze ontwikkelingen verder uit te bouwen. Wat ons betreft kan ons niet snel genoeg gaan, we zijn er klaar voor!

warmtepomp-luc

VegaSleep combineert duurzaamheid met slaapcomfort"

Het VegaSleep programma is ontwikkeld als alternatief voor de hoogwaardige donzen dekbedden. Dit programma is volledig opgebouwd uit snel herwinbare plantaardige grondstoffen, zoals Tencel, kapok en maïs, die na de oogst opnieuw worden geteeld. Dit betekent dat er geen energieverslindende productie nodig is en het proces circulair en CO2-neutraal is. Na gebruik kan het product bij het groene afval worden gedaan, waar het vanzelf tot compost verwerkt wordt. Ook met dit programma wordt gekozen voor natuurlijke producten die geen schade toebrengen aan het milieu.

100% natuurlatex:

Ontdek de milieuvriendelijke
eigenschappen van Vita Talalay

Wij maken voornamelijk gebruik van hoogwaardige Vita Talalay 100% natuurlatex. Dit materiaal is FSC-gecertificeerd en Rainforest Alliance-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van bossen wereldwijd.

Ambachtelijke kwaliteit
om van te dromen

Ambachtelijk

Onze kussen en dekbedden worden volledig geproduceerd met natuurlijke materialen

Duurzaam

Onze kussen en dekbedden worden volledig geproduceerd met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen

Onze kussen en dekbedden worden volledig geproduceerd met natuurlijke materialen

Van Hollandse Bodem

Onze kussen en dekbedden worden volledig geproduceerd met natuurlijke materialen

Circulair ondernemen

Onze kussen en dekbedden worden volledig geproduceerd met natuurlijke materialen

100 jaar kwaliteit

Tot op de dag van vandaag zijn we trouw gebleven aan onze ambacht. Dit vormt de basis van ons succes

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.